26.11.2015

Yönetim Kurulu Başkanımız Ali Bektaş TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Fransa ziyaretine katıldı. Ziyarette TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’na  Türkiye Fransa ilişkilerine katkılarından dolayı  Fransa İmparatoru Napolyon’un 1804 tarihinden itibaren verdiği  Fransa´nın en üst düzey nişanı olan Legion d´Honneur  (Onur Nişanı) madalyası verildi. Daha önce iş dünyasının önemli isimleri de aldığı madalyayı Türkiye’den ilk olarak Mustafa Kemal Atatürk’e verilmişti.

Madalya töreninde konuşan Hisarcıklıoğlu, Fransa’da meydana gelen saldırıya değinerek terörü nefretle kınadığını söyledi. Fransa halkı ile dayanışma içerisinde olduklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Terörle mücadele eden halkımız. Fransa’nın endişesini anlamaktadır. Terörün seçtiği hedefler özgürlük eşitlik kardeşlik ve insanlığın onurudur. Terörün dini ve milliyeti yoktur. Bu tür acıların yaşanmamasını diliyorum” dedi.

Fransa Cumhuriyetinden böyle bir nişan almaktan onur duyduğunu aktaran Başkan Hisarcıklıoğlu, “Ben bir girişimciyim sanayiciyim. Türk-Fransız ekonomik ve siyasi ilişkilerin önemine inandım. Yaklaşık 700 yıllık tarihten gelen bir dostluğumuz var. İlişkilerin en zor döneminde Türkiye’deki Fransız dostlarımızla çalıştık. Türk Fransız ilişkileri AB, Ortadoğu ve dünya barışı için önemlidir. Bu anlamlı nişanla Türk Fransız ilişkilerini güçlendirmeye yönelik sorumluluklarımız arttı” diye konuştu.

Törenden sonra  Rıfat Hisarcıklıoğlu’nu tebrik eden Ali Bektaş Böyle bir ödülün Başkanımıza verilmesinden dolayı çok gururlu olduklarını belirtti.

Programdan sonra hep birlikte Terör saldırılarının gerçekleştiği bölgeye giderek  taziye ziyaretinde bulunuldu. Karanfil bırakılarak yaşanan  terör olaylarından duyulan üzüntü dile getirildi.

Akşam verilen resepsiyonda Yönetim Kurulu Başkanımız Ali Bektaş kendileri Çorumlu olan Türkiye’nin Paris Büyükelçisi Hakkı Akil  ve İTO Başkanı İbrahim Çağlar’la bir araya geldi. Paris Büyükelçisi Hakkı Akil Çorumlu hemşehrileri  ile  bir arada olmaktan çok mutlu olduğunu, Çorumlu tüccar ve sanayicilerimizin Fransa ile  ticari ilişkilerin artırılmasında  her türlü destek ve yardıma hazır olduklarını söyledi.

FOTO GALERİ

Çorum Ticaret Borsası / YÖNETİM KURULU BAŞKANIMIZ ALİ BEKTAŞ TOBB BAŞKANI RIFAT HİSARCIKLIOĞLU İLE BİRLİKTE FRANSA ZİYARETİNE KATILDI.