15.10.2015

AK Parti Çorum Milletvekili Adayı Ahmet Sami Ceylan, beraberinde AK Parti İl ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleri  ve bazı partililerle seçim çalışmaları kapsamında borsamızı ziyaret etti.Borsamız Meclis Başkanı Mustafa Boyraz, Yönetim Kurulu Başkanımız Ali Bektaş ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz tarafından karşılanan Ceylan ve beraberindekiler, ilk olarak Başkanımız Ali Bektaş´ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

Borsa Kompleksi içerisinde faaliyet gösteren tüccarlarla görüştü.

Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bektaş ile bir süre görüştükten sonra Borsa Kompleksini gezen Ceylan, ürün satan çiftçilerin, alım yapan tüccarların sorunlarını, taleplerini ve beklentilerini dinledi.

Ahmet Sami Ceylan, 1 Kasım seçimleri için de partisine destek istedi.

Yemde ve gübrede KDV oranının tamamen kaldırılacağını, üretecinin, köylünün refah seviyesinin yükseltileceğini belirten Ceylan, AK Parti´nin yeni dönem iktidarında sulu tarıma, üretimde kaliteye ve çeşitliliğe önem verileceğinin altını çizdi.

AK Parti Çorum Milletvekili Adayı Ahmet Sami Ceylan, Çorum´un ürün çeşitliliğinin ve kalitesinin artırılması, sulanabilir arazilerin suyla buluşturulması, köylünün, üreticinin kalkındırılması için gereken her türlü çabayı göstereceklerini belirtti.

Yönetim Kurulu Başkanımız Ali Bektaş, hükümetin pirinçte yüzde 8 olan KDV´yi yüzde 1´e indirdiğini hatırlatarak, üreticiyi rahatlattıklarından dolayı AK Partili milletvekillerine teşekkür etti. Yem ve katkı maddelerinde de KDV´nin yüzde 8´den 1´e indirilmesini istediklerini dile getiren Bektaş, Türkiye´nin et ürünlerinde, yemde, tahılda dışa bağımlı olmaktan kurtulmasını istediklerini kaydetti. Çorum´da ürün çeşitliliğinin ve kalitesinin artırılması için çaba gösterdiklerinin altını çizen Başkanımız, dünya pazarına ancak kaliteli ürünlerle girilebileceğini söyledi.

Milletvekili Adayı Ahmet Sami Ceylan´ın hem bir ziraat mühendisi olarak, hem de Çorum´un içinden yetişmiş bir kişi olarak sorunları çok iyi bildiğini, kendisinin milletvekili olmasının kente büyük avantaj sağlayacağına inandığını ifade eden Bektaş, "Burası sizin eviniz sayılır. Her zaman bekleriz. Sorunlarımızı işbirliği ve karşılıklı diyalog halinde çözeceğiz" dedi.

Tarım yatırımlarının, üretimin desteklenmesini talep eden Bektaş, sulanabilir arazilerin de artırılması için yapılan çalışmaların genişletilmesini istedi.

Başkanımız Ali Bektaş, ülkemizde yaşanan terör olaylarını da değerlendirerek, "terör olayları hepimizi derinden üzüyor. Birlikte rahmet vardır. Birlik ve beraberliğimizi bozmayalım. Bir olalım, iri olalım, diri olalım. Böyle olursak bize kimsenin gücü yetmez. Türkiye´nin yasalarına, hukuk kurullarına uyan herkes bizim için bir olmalı, herkesi aynı gözle görmeliyiz" diye konuştu.

AK Parti Çorum Milletvekili Adayı Ahmet Sami Ceylan ise konuşmasında "bizler Çorum ve Türkiye sevdalısıyız. Ülkemizi ve Çorum´u hep birlikte yöneteceğiz. Çorum´da milletvekilleri ile, sivil toplum, meslek kuruluşları, kamu kurumları, esnaf, sanayici, tüccar hep birlikte hareket ederek bir şeyler yapacağız" dedi.

Geçtiğimiz Cumartesi günü Ankara´da yaşanan bombalı saldırıyı değerlendiren Ceylan, saldırı sonucu yaklaşık 100 kişinin hayatını kaybettiğini, 258 kişinin de yaralandığını hatırlatarak, "Bu saldırılar ülkemizin huzuruna, istikrarına, güvenine yapılmıştır. Terörün dini, dili, ırkı, rengi olmaz. Terör her zaman terördür. AK Parti olarak terörün her türlüsüne karşıyız. PKK´sından DEAŞ´a, İŞİD´e kadar her türlü terör yapılanmasıyla etkin mücadele içindeyiz. Bu örgütlerin tümü de bizim için aynı kefededir, aynı çizgidedir. Hükümetimizin mücadelesi kararlılıkla sürüyor. Bir tane bile terörist kalmayıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Teröre kesinlikle taviz yok" dedi.

Türkiye üzerinde çeşitli oyunlar oynandığını ifade eden Ceylan, "Türkiye üzerinde geçmiş yıllarda da oyunlar oynandı, ancak kötü emeller besleyen kişi veya gruplar muvaffak olamadı. Şimdi yine muvaffak olamayacaklar. İstikrarın, huzurun zedelenmesine asla müsaade etmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Türkiye´nin sıkıntılı bir süreçten geçtiğinin altını çizen Ceylan, "bu günler birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi, dostluğumuzu pekiştirme günleridir. Teröre karşı tek vücut olmak zorundayız. Önemli olan ülkemizin birlik ve beraberliği, bölünmez bütünlüğü, geleceğimizdir" ifadesini kullandı.

Türkiye´nin 13 yıldır koşar adım ilerlediğini, bu büyümenin ve gelişmenin bazı çevreler ve kişiler tarafından engellenmek istendiğini anlatan Ceylan, "Türkiye koşmaya devam edecek. 7 Haziran´dan beri yaşadığımız fetret devrini, duraklama devrini 1 Kasım itibariyle bitireceğiz. Hedefimiz dünyanın ilk 10 ekonomisi içerisinde yer almaktır. 2023 yılına kadar da bu hedefimize ulaşacağız. Yeter ki dostluğumuzu, kardeşliğimizi pekiştirelim" diye konuştu.

AK Parti´nin yeni seçim beyannamesi hakkında da bilgi paylaşımında bulunan Ceylan, gübre ve yemde KDV´nin tamamen kaldırılacağını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu´nun katılımı ile yapılan yeni tesislerin temel atma ve yapımı tamamlanan tesislerin açılış törenini değerlendiren Ceylan, sadece açılışı yapılan ve temeli atılan yeni tesislerin 400 milyonluk bütçeyi kapsadığını söyledi. Çorum´da Tımarlı projesini önemsediklerinin altını çizen Ceylan, sadece bu projenin bile 137 milyonluk yatırım olduğunu kaydetti. Ceylan, Çorum´un sulanabilir arazilerini artırmakta, ürün çeşitliliğini ve kalitesini artırmakta kararlı olduklarını sözlerine ekleyerek, üreticinin, köylünün, tüccarın refah seviyesini yükselteceklerini vurguladı.

FOTO GALERİ

Çorum Ticaret Borsası / AK PARTİ ÇORUM MİLLETVEKİLİ ADAYI AHMET SAMİ CEYLAN VE AK PARTİ İL VE İLÇE YÖNETİM KURULU BORSAMIZI ZİYARET ETTİ.