TÜRKİYE’NİN İLK DAMIZLIK KOÇ TEKE ÜRETİM İSTASYONU HİZMETE AÇILDI.

06.08.2019
TÜRKİYE’NİN İLK DAMIZLIK KOÇ TEKE ÜRETİM İSTASYONU HİZMETE AÇILDI.

Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından merkeze bağlı Sevindikalan köyünde 12 dekarlık arazi üzerine kurulan Türkiye’nin ilk Damızlık Koç Teke Üretim İstasyonu hizmete açıldı.

Küçükbaş hayvancılığın gelişmesine önemli katkı sunması hedeflenen Türkiye’nin ilk Damızlık Koç Teke Üretim İstasyonu açılışı Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK üyesi Ahmet Sami Ceylan, İl Jandarma Komutanı Abdurrahman Başbuğ, Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Belediye Başkan Yardımcısı Zübeyir Tuncel, Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Cengiz Ceylan, Çorum Tarım İl Müdürü Orhan Sarı, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Yılmaz Kaya, Ticaret Borsası Başkanı Naki Özkubat, Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Genel Başkanı Nihat Çelik, Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Recep Gür, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, PANKOBİRLİK Başkanı Ahmet Pehlivan, Çorum ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şevket Avcı ve birlik yönetim kurulu üyeleri ile birlik üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

Konuşmaların ardından Damızlık Koç Teke Üretim İstasyonu’nun faaliyet geçmesinde emeği geçenlere plaket ve teşekkür belgesi verildi.