DAMIZLIK SIĞIR YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ MISIR SİLAJI SEZON AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ.

11.09.2020
DAMIZLIK SIĞIR YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ MISIR SİLAJI SEZON AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ.

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin mısır silajı sezon açılışı proğramı, AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı ve Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, Tarım ve Orman Müdürü Orhan Sarı, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, Ticaret Borsası Başkanı Naki Özkubat, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Pankobirlik Başkanı Ahmet Pehlivan, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Günay ile diğer birliklerin başkan ve yöneticilerinin katılımlarıyla gerçekleşti.

Ticaret Borsası Meclis Başkanı ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya “Girdi maliyelerinin önemli oranda arttığını belirterek, bu noktada birlik olarak hayvan yetiştiricilerinin yem ihtiyacını maliyetine karşılıyoruz. Karadeniz bölgesinin en büyük silaj paketleme merkezi Çorum’da, göreve geldiğimiz 3 yıl içerisinde çiftçilerimize ve hayvan yetiştiricilerimize daha fazla ne kadar yararlı hizmetler sunabiliriz diye istişare yaptık. Yapılan istişare sonucunda birliğimiz araçlarını yeniledik.3 silaj paketleme makinesi, traktörler ve çiftçilerin tarlasında hizmet verebilecek araçları aldık.13 ilçede 35 araç ve 60 personelle 3 yılda günlük 150 ton süt üretimi gerçekleştirildi.” dedi.

AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan’da “2 yıl içerisinde 15 milyon TL’lik tarım aletlerini çiftçinin hizmetine sunduklarını kaydetti. Hayvancılıkta en önemli maliyet yemdir. Yemi ne kadar ucuza mal edersek çiftçimiz o kadar kar eder. Daha önce ilkel yöntemlerle kuyuların içerisinde silaj yapılıyordu. Birliğimiz kar amacı gütmüyor. Bu da girdi maliyetlerini minimize ediyor. Çiftçimizin kar etmesini sağlıyoruz. Birliğin çiftçiye hizmeti açısından yüzde 20’lerden yüzde 100’lere geldik.” ifadelerini kullandı.