ÜYELERİMİZE DUYURU “TRİTİKALE DE UYGULANAN KDV ORANININ %1’E DÜŞÜRÜLMESİ TALEBİMİZ”

05.10.2020

Çorum il ve ilçe Oda ve Borsaları ile birlikte video konferans yöntemiyle düzenlenen toplantıda TOBB Başkanımız M.Rifat Hisarcıklıoğlu’na “Tritikale ürününün yem bitkisi olması ve aynı zamanda unda da katkı maddesi olarak kullanılmasından dolayı, tiritikale de uygulanan %8 KDV oranının %1 ‘e düşürülmesini ve bu konuda esnaflarımız, tüccarlarımızın sıkıntı yaşadığını” dile getirdik.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile yaptığımız görüşmeler ve talebimiz doğrultusunda “Tritikale de uygulanan %8 KDV oranının %1'e düşürülmesi”  için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından rapor hazırlanarak Bakanlığa intikal ettirilmiştir. Bu konuda çalışmalarımız devam etmektedir. İnşallah yakın zamanda müjdeli haberler alacağımıza inanıyoruz.

Naki ÖZKUBAT