07.03.2017

Türkiye, Afganistan, Azerbaycan, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Pakistan, Tacikistan ve Türkmenistan’ın üye olduğu, ECO –CCI’nin 22. Yürütme Kurulu toplantısı Pakistan’ın başkenti İslamabad’ta gerçekleştirildi. TOBB Başkanı ve ECO – CCI Yönetim Kurulu Üyesi M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da katıldığı toplantıda; Çorum Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş da yer aldı.

Bektaş, Sanayi ve Yatırım Komite Başkanı olarak yaptığı konuşmada;

ECO bölgesi olarak, zengin kaynaklarımız ve ciddi bir insan gücümüz var. Altyapılarımızı iyileştirdiğimiz, sanayileşmenin ve yatırımların önünü açtığımız zaman ancak gerçek potansiyelimizi yakalamamız mümkün olacaktır. Bugün hepimiz biliyoruz ki, yatırım olmadan kalkınma sağlanamaz, üretim artmaz. Bu sebeple yatırımlar ekonominin kalkınma sürecinde büyük bir öneme sahiptir. Yabancı yatırımları çekmek için yatırım ortamını cazip hale getirmek, altyapıyı iyileştirmek, bürokrasiyi azaltmak ve teşvik sistemleri geliştirmek zorundayız. Üretmeden tüketmek, ekonomiyi gerçek anlamda büyütmüyor. Bölgemizi gerçek anlamda üretim üssü haline getirebiliriz. Biz hedeflerimize, siz dostlarımıza birlikte ulaşmak istiyoruz. İşbirliğimizi tamamlayıcılık unsuruyla artırdıkça, ortak huzurumuz ve zenginliğimiz de hızla artacaktır. Birlikte çalışmalı, üretmeli ve geleceğimizi birlikte planlamalıyız. Çünkü biz Türk iş dünyası olarak, ECO bölgesinde ortak bir refah alanının yaratılmasını istiyoruz. İfadelerini kullandı.

Pakistan Cumhurbaşkanı Mamnoon Hussain ile Görüştüler.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Yönetim Kurulu Başkanımız Ali BEKTAŞ ile beraberindeki heyet, Pakistan Cumhurbaşkanı Mamnoon Hussain ile görüştüler.

ECOTA’nın hayata geçirilmesi, vize konusundaki sıkıntıların giderilmesi, ipek yolunun yeniden canlandırılması, Ortak Gümrük birliğine geçilmesi, ticaretin geliştirilmesine ilişkin çok önemli konularda görüşmeler yapıldı.

Pakistan Maliye Bakanı Dar ve Büyükelçi Girgin ile görüştüler.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Yönetim Kurulu Başkanımız Ali BEKTAŞ ile beraberindeki heyet, Pakistan Maliye Bakanı Senatör Muhammet Ishaq Dar, Türkiye’nin Pakistan Büyükelçisi Sadık Babür Girgin ve ilgili Bakanları ziyaret etti.​

FOTO GALERİ

Çorum Ticaret Borsası / YÖNETİM KURULU BAŞKANIMIZ ALİ BEKTAŞ PAKİSTAN’IN BAŞKENTİ İSLAMABAD’DA GERÇEKLEŞTİRİLEN EKONOMİK İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI (ECO) TİCARET VE SANAYİ ODASI(TSO) KOMİTELER & 22. YÜRÜTME KURULU VE 15. GENEL KURUL TOPLANTILARINA KATILDI.