02.05.2017

Çorum Ticaret Borsası ev sahipliğinde, gerçekleştirilen toplantıya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mustafa Boyraz, Çorum Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Recep Gür,Çorum İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şevket Avcı, Çorum Veterinerler Odası Başkanı Hacı Özgün, Çorum Ziraat Bankası Merkez Şube Müdürü Abdullah Çandır, Ticaret Borsası Meclis üyeleri, çok sayıda Kasap ve Celep katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bektaş,Borsa olarak hayvancılığın Çorum’daki sorunlarını ele alarak birlikte hareket ederek sorunların üstesinden gelebiliriz. Eğer Çorum ve çevresinde hayvancılık gelişmiyorsa büyümüyorsa, hak ettiğimiz yerde pazar payını alamıyorsak bunu kendimizde arayacağız. Irmaklarımız var, arazimiz var, yem fabrikalarımız var, çiftçilerimiz var, ahırlarımız var her şeyimiz var, ama demek ki bundan sonra bu sektörü büyütmek için birimiz hepimiz, hepimiz birimiz olacağız. Bireysel hareket etmekle başarı edinmek mümkün olmuyor. Biz hep birlikte olursak Çorum’da hayvancılığı geliştireceğiz. Ayrılıkta azap, birlikte Rahmet var. En büyük şikâyetlerden birisi mevcut hayvan pazarı.Çorum’a yakışan modern bir hayvan pazarı yapılıyor. Yeni hayvan pazarında verilen hizmetlerin en kalitelisi olacak. Mevcut hayvan pazarının fiziki yapısı bu modern çağda hayvan pazarı işletmeciliğine müsait değil.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş ise; Bu toplantıları zaman zaman düzenlemekte fayda var. Bir Toparlayıcı güç olarak birlikte hareket etmek gerekiyor. Bugün toplantıda alınan taleplerin ortak akıl noktasında toparlanıp, iletilip hedefe konulması gerekiyor. Ev sahipliği için başkanımıza ve sizlere teşekkür ediyorum.

Kasap ve Celeplerin sorunları dinlenerek karşılıklı istişarelerde bulunuldu. Büyükbaş, Küçükbaş hayvan, Süt hayvancılığı konuları ile ilgili sorunlar ve çözüm önerileri görüşülerek, talepler alındı ve sorunların bir dosya halinde ilgili mercilere başvurulması ortak temenni oldu.

FOTO GALERİ

Çorum Ticaret Borsası / HAYVAN PAZARI VE HAYVANCILIK SORUNLARI İLE İLGİLİ İSTİŞARE TOPLANTISI DÜZENLENDİ.