0 364 224 09 50

Haberler

KIRMIZI ET SEKTÖRÜNDE BULUNAN ÜYELERİMİZE YÖNELİK EĞİTİM SEMİNERİ DÜZENLENDİ.

06.12.2021
KIRMIZI ET SEKTÖRÜNDE BULUNAN ÜYELERİMİZE YÖNELİK EĞİTİM SEMİNERİ DÜZENLENDİ.

Borsamız tarafından, Kırmızı Et sektöründe bulunan üyelerimize yönelik, “Kırmızı et ürünlerinin üretimi, işlenmesi ve işletmelerde uygulanan işyeri hijyeni, personel hijyeni, ekipman hijyeni” konularında üyelerimizi bilgilendirerek farkındalık oluşturmak amacıyla eğitim semineri programı düzenlendi.

İki gün süren eğitim seminerinin ilk gününde, Hitit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Finans ve Bankacılık Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Cihat Savsar tarafından “Türkiye ekonomisi güncel gelişmeler, et sektörünün ekonomideki yeri ve değerlendirilmesi” konulu sunum gerçekleştirdi. Ardından İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü Veteriner Hekimi Yasin Şahin tarafından “Canlı hayvan satıcıları ve nakliyeci eğitimi” verildi.

Seminerin ikinci gününde, Kırmızı Et ve Ticareti kitabı yazarı, İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Muhsin Öztürk tarafından “Kırmızı et üretimi ve işlenmesi, Ülkemizde kırmızı et Üürünleri, kırmızı et işletmelerinde hijyen” konulu eğitim düzenlendi. Ardından İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü Veteriner Hekimi Onur Bal tarafından “Gıda İşletmelerinin Kayıt Onay İşlemleri” konulu sunum gerçekleştirildi.

Yönetim Kurulu Başkanı Naki Özkubat, program kapsamında kırmızı et sektörü temsilcilerine yönelik gerçekleştirilen bu eğitimin katılımcılarımıza oldukça faydalı olacağı kanaatindeyim. Eğitime katılım sağlayan üyelerimize, eğitimi gerçekleştiren Dr. Öğretim üyesi Cihat Savsar’a, Dr. Öğretim Üyesi Muhsin Öztürk’e, Veteriner Hekim Yasin Şahin ve Onur Bal’a teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.