ÜYELERİMİZE DUYURU “TRİTİKALE SATIMINDA %8 ORANINDA UYGULANAN KDV ORANININ %1’E DÜŞÜRÜLMESİ TALEBİMİZ”

17.01.2022

Sürekli olarak Bakanlıklara ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne tüm toplantılarda dile getirdiğimiz, Tritikale ürününün tohum olarak değil tıpkı buğday, arpa gibi yem ve un üretim sektöründe hammadde olarak kullanılmasından dolayı, “Tritikale satımında uygulanan %8 KDV oranının %1'e düşürülmesi” konusundaki taleplerimiz devam etmektedir.

Bu konuda esnaflarımız ve tüccarlarımızın sıkıntı yaşadığını dile getirerek, yeni torba yasada yapılacak düzenlemeler içerisine dâhil edilmesi için ilgili bakanlıklara iletilmek üzere, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanlığı’na, Ticaret Borsaları Konsey Başkanlığına talebimiz intikal ettirilmiştir.

Çalışmalarımız devam etmektedir. İnşallah yakın zamanda müjdeli haberler alacağımıza inanıyoruz.

Naki ÖZKUBAT