Borsamızdan Karaman ve Nevşehir'e Ziyaret

10.04.2023
Borsamızdan Karaman ve Nevşehir'e Ziyaret

Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Naki Özkubat, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mustafa Şahan ve Ali Alıcı, Meclis Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Akaydın ve Meclis Üyesi Murat Longa ve önceki dönem Çorum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Karaman Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Çavaş ve Karaman İl Tarım ve Orman Müdürü ve aynı zamanda hemşerimiz olan Yusuf Şahinbaş'ı, Karaman'a giderek ziyaret ettiler.  Ayrıca Karaman Ticaret Borsası Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş.'ne de giderek çeşitli incelemelerde bulundular. Memleketimize kazandırılması planlanan patates - kuru soğan soğuk hava depolama sistemlerini incelemek amacıyla; Karaman Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Çavaş ve Termotes firmasının soğutma sistemlerini kurmuş olduğu, ayrıca firma yetkilisi olan Aykut Tekinalp ile birlikte, Tekfen Tarımsal Araştırma Üretim Ve Pazarlama A.Ş. Nevşehir Soğuk Hava Deposu ile Doğa Tohumculuk Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (Seedoğa) depolama tesislerinde incelemelerde bulunmuşlardır. Ayrıca yemeklik patates ve tohumluk patates soğutma sistemleri hususunda da, Termotes firma yetkilisi Aykut Tekinalp'ten detaylı bilgi aldılar.