DEMOKRASİ NÖBETİNİN 6. GÜNÜNDE YÖNETİM KURULU BAŞKANIMIZ ALİ BEKTAŞ,BELEDİYE BAŞKANIMIZ MUZAFFER KÜLCÜ HÜRRİYET MEYDANINDA KURULAN PLATFORMDA DARBEYİ PROTESTO EDEREK BİRER KONUŞMA YAPTILAR

22.07.2016

Çorum halkı darbe girişiminin altıncı gecesinde de sokaklarda demokrasi nöbetini tutmaya devam etti.

Türkiye´nin yaşadığı en kanlı darbe girişiminin altıncı gecesinde, Ticaret Sanayi Odası, Çorum Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği, Ziraat Odası, Ticaret Borsası ve Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile birlikte, Hürriyet Meydanı´na çıkarak darbe girişimini protesto ettiler.

Hürriyet Meydanı’na kurulan sahnede sırasıyla TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç, Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü birer konuşma yaptılar.

BAŞARANHINCAL: CUMHURİYET

TARİHİNİN EN KARANLIK GECESİ

TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, 15 Temmuz gecesinin Türkiye tarihinde en karanlık gece olduğunu belirterek, “15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi Cumhuriyet ve demokrasi tarihimizin en karanlık gecesidir. Darbecilerin silahları karşısında kahramanca direnen milletimizin azim ve cesaretiyle kıvanç duyuyoruz. Bugünden itibaren ülkemiz için yapacağımız en iyi şey, barış ve kardeşliğin kazanacağına her daim olan inancımızla, çalışmaya devam etmek ve üretmektir. Özel sektör olarak, ülkemiz ve milletimiz için daha büyük bir azimle çalışacak ve Türkiye’yi büyük hedeflerine taşıyacağız.” dedi.

KILIÇ: DEMOKRASİ NÖBETİNE DEVAM EDECEĞİZ

Devletin ve hükümetin yanında olmaya devam edeceklerini ifade eden ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç’ta, “Bu vatan bizim. Bu memleketin karşısına duracak insanların karşısında sadece Çorum olarak 50 bin esnafı dikerim. Şehit kardeşlerimizi yetiştiren analarımın ayaklarının altına paspas oluruz. Kardeşlerimi rahmetle anıyoruz. Memleketimiz ince bir çizgiden geçiyor. Bugün hem devletimizin hem de hükümetimizin yanında olacağız. Demokrasi nöbetimize devam edeceğiz.” diye konuştu.

BEKTAŞ: MİLLETİMİZİN

DURUŞU TAKDİRE ŞAYAN

Kılıç’tan sonra kürsüye gelen Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş ise  bu süreçte en çok takdiri tankların karşısında korkusuzca direnen milletin hak ettiğini vurgulayarak şunları söyledi:

“Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda nasıl bir olup ülkemizi düşman işgalinden kurtardıysak bugünde hep birlikte demokrasimize sahip çıkacağız. Allah’a şükür milletimizin sağduyusu, feraseti ve Allah’ın yardımıyla bu şerden hem demokrasimizi hem de birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek çıktık. Darbe girişimi karşısında direnen, tavır sergileyen herkese gönül dolusu teşekkür ediyoruz. En çok takdiri silah karşısında kahramanca direnen milletimiz hak etmiştir.”

KÜLCÜ: KAHRAMANLIK HİKÂYESİ

ORTAYA KOYUYORSUNUZ

Son olarak kürsüye gelen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, vatandaşların bir kahramanlık destanı ortaya koyduklarını dile getirerek, konuşmasında şunları söyledi:

“6 gündür kahramanlık hikâyesi ortaya koyuyorsunuz. Sizden sonraki nesillerin göğüslerini kabarta kabarta evlatlarına anlatacakları bir şan ve şeref hikâyesi yazıyorsunuz. Rabbim sizlerden razı olsun. Dün ecdadımız bir tarih yazdı, bugün de onun evlatları, torunları yeni bir tarih yazıyor.

Hainler her türlü planı yapmışlar ama en güzel planı yapanı hesaba katmamışlar. Her türlü tuzağı kurmuşlar ama en güzel tuzak kurucuyu hesaba katmamışlar. Milletin ekiniyle, ekmeğiyle hayır paralarıyla millete atacakları kurşunun hesabını yapmışlar. Allah zalimlere fırsat vermedi.”