YÖNETİM KURULU BAŞKANIMIZ ALİ BEKTAŞ GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANI FARUK ÇELİK’E ÇORUM’UN SORUNLARINI DİLE GETİRDİ.

14.06.2016

Yönetim kurulu Başkanımız Ali Bektaş Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’le Telekonferans aracılığı ile yapılan görüşmede Çorum’un sorunlarını dile getirdi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde gerçekleştirilen telekonferansa, İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan ve Çorum İli Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği Başkanı Hüseyin Cinbek katıldı.

Tarım ve Hayvancılık alanında Çorum ilimizin ihtiyaç ve sıkıntılarının dile getirildiği toplantıda konuşan Yönetim kurulu Başkanımız Ali Bektaş konuşmasında uncuların ve yemcilerin büyük sorunu olan hammadde azlığı ve kalitesizliğine çözüm üretilmesi ve tarım sektöründe daha iyi rekolte almak için bölgesel analizler yapılarak toprak cinsine göre en uygun üretim şekli tespit edilerek tohum kalitesi artırılması konusunda fikir belirtti.

Tarım Konseyleri kurularak bu konseyler tarafından il bazlı tarım politikaları belirlenerek tarım sektöründe uygun ürün tespitiyle daha iyi rekolte alabilmek için İklim ve coğrafik yapı göz önüne alınarak örnek ekimler yapılmalı ve bu konudaki araştırmalara ağırlık verilmelidir, dedi.

Çorum’un kalkınmasında STK lara çok iş düştüğünü belirten Bakan Çelik, görüş ve tekliflerinden ötürü başkanlara teşekkür ederek gayretli  çalışmalarına devam etmelerini istedi.