MECLİS BAŞKANIMIZ MUSTAFA BOYRAZ VE YÖNETİM KURULU BAŞKANIMIZ ALİ BEKTAŞ´TAN ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

18.03.2016

Çorum Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mustafa Boyraz ve Çorum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bektaş 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi´nin 101. yıldönümü dolayısıyla ortak bir mesaj yayımladı.

Bugün 101. yıl dönümünü büyük bir gurur ve onurla kutladığımız, dünya tarihinde özel bir yeri olan 18 Mart Çanakkale Zaferi, milletimizin tarihin altın sayfalarına iman ve mücadele ruhuyla işlenmiş, eşi ve benzeri görülmemiş bir yiğitlik ve kahramanlıkla  tüm imkansızlıklara rağmen vatanını, bayrağını ve istiklalini korumak için en  zor zamanda bir araya gelerek canını dahi düşünmeden dünyanın en güçlü ordularına karşı kenetlenip birlik olmasının destanıdır.

Millet olarak varlığımızı devam ettirebiliyorsak bunu en çok vatan için canlarını feda etmekten çekinmeyen, vatan sevgisiyle dopdolu,  en ağır şartlar altında dahi asla yenilgiyi kabul etmeyen, bağımsızlık ve özgürlüğümüz için her şeylerini feda eden kahraman şehitlerimize borçluyuz.

Çanakkale Zaferi yardımlaşmanın, birlik ve beraberliğin en güzel örneğidir. . Birlik ve beraberlik ruhuyla aşılamayacak engel, geçilemeyecek dağ yoktur. Şanlı tarihimizden aldığımız derslerle gelece yön vermeliyiz. Ayrılıkta azap birlikte rahmet vardır. Allah Birliğimizi, Dirliğimizi Bozmasın. Biz ancak Birliğimizi ve Dirliğimizi sağlarsak Allah’ın rahmeti ve bereketi üzerimize olur.

Bugün bizlere düşen Ecdadımızdan emanet aldığımız bu toprakları canımızdan aziz bilerek bu vatan için şehit düşen yüz binlerce kahramanımızı yüreğimizde saygıyla yaşatmak ve bizden sonraki nesillere  bu güzel toprakları sonsuza kadar barış ve huzur içinde dünyanın en çağdaş ve en gelişmiş ülkesi yapmaktır. Bu bizim ´Çanakkale geçilmez´ dedirten ecdadımıza olan en büyük borcumuzdur.

Bu duygu ve düşüncelerle borsamız ve üyelerimiz adına Çanakkale Zaferinin 101. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Çanakkale şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha minnet ve rahmetle yad ediyor, onların aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.