BORSAMIZIN KATKILARIYLA ÇORUM MÜZESİNDE ÇİĞDEM AŞI GELENEĞİ YAŞATILDI.

17.03.2016
BORSAMIZIN KATKILARIYLA ÇORUM MÜZESİNDE ÇİĞDEM AŞI GELENEĞİ YAŞATILDI.

Çorum Müzesi´nde ´Çiğdem Aşı Eğlencesi´ düzenlendi. 2015 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ´Somut Olmayan Kültürel Miras İl ve Ulusal Envanterine´ kayıt ettirilen ´Çiğdem Aşı Eğlencesi´ etkinliği Müze Konferans Salonunda yapıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Bayrak yaptı.

Çiğdem Aşı Şenliği´nin Anadolu insanının, özellikle köylerde dayanışmayı, toplumsal coşkuyu anlattığını ve kardeşliği pekiştirdiğini ifade eden Mehmet Bayrak, "Kıtlık ekmeğin paylaşmasına vesile olur. Ancak şunu da çok iyi bilmek gerekir ki ekmeği paylaşmak, ekmekten daha lezzetlidir, daha tatlıdır. Bizler bugün çiğdem aşımızı daha lezzetli ve daha tatlı kılmak için buradayız. Bu organizasyonda bizlerden desteğini esirgemeyen ve Çorum´da geleneklerimizin yeni kuşaklara aktarılmasına vesile olan Ticaret Borsası Başkanlığına ve Milli Eğitim Müdürlüğümüze ayrıca Hasan Tuluk hocamıza teşekkür ediyoruz. Paylaşmaya birlik beraberliğe ve dayanışmaya en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde memleketimizin her köşesinde baharın gelişini coşkuyla kutlayacak günleri nasip etmesini Allah´tan niyaz ediyorum. Paylaşalım ki sevinçlerimiz artsın, paylaşalım ki acılarımız azalsın" dedi.

Daha sonra kürsüye gelen metal sanatçısı Hasan Tuluk, ´Çiğdem Aşı Eğlencesi´ serüveninden bahsetti.

Borsasımız Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bektaş ise terör olayları nedeniyle bu günlerde birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu ifade ederek, "Birlik ve beraberliğimizi sağlarsak  bize kimsenin gücü yetmez. Ayrılıkta azap beraberlikte Rahmet vardır.  Allah bize ayrılık göstermesin" dedi.

Çiğdemin baharın müjdecisi olduğunu ifade eden Başkanımız,  "Baharın iyilikler getirmesini temenni ediyorum" diye belirtti.

İnsanların birbirlerine yabancılaşmasına dikkat çeken Bektaş, "Aynı apartmanda oturan insanlar birbirlerini tanımıyor selam bile vermiyorlar. Git gide yabancılaşıyoruz. Bunun önüne geçmemiz lazım" dedi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kadir Söngüt ise ´Çiğdem Aşı Eğlencesi´nin okullarda Çorum´da Eğitimin Kalitesinin Artırılması Projesi kapsamında hayata geçirildiğini ifade ederek, bunda emeği olan Hasan Tuluk´a teşekkür etti. Konuşmaların ardından katılımcılara çiğdem ikram edildi. Programa Vali Yardımcısı Ali Deniz Sürmen, İl Gıda Tarım ve Hayvanlık Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, Votorantim Çorum Çimento Fabrikası Müdürü Murat Çağlayan, Gazipaşa Ortaokulu Müdürü Yaşar Kabakçı, mahalle muhtarları, öğrenciler ile çok sayıda davetli katıldı.  Program sonunda ise davetlilere Borsamızın katkılarıyla hazırlanan Çiğdem Aşı ikram edildi.

FOTO GALERİ

Çorum Ticaret Borsası /  BORSAMIZIN KATKILARIYLA ÇORUM MÜZESİNDE ÇİĞDEM AŞI GELENEĞİ YAŞATILDI.